دانلود رایگان کتابچه‌ی آموزش کدنویسی تمیز

کدنویسی تمیز و خوانانویسی، همواره یکی از دغدغه‌های برنامه‌نویسان بوده. به عنوان یک برنامه‌نویس احتمالا با کدهایی کار کرده‌این که خوانایی بالایی نداشته‌اند و احساس بدی به ما می‌دادند. علت این سردرگمی، اینه که اصول کدنویسی تمیز در اونها رعایت نشده. 

کدنویسی تمیز به مجموعه‌ای از اصول گفته میشه که با رعایت کردن اونها می‌تونیم کدهای خوانایی داشته باشیم. در کتاب Clean Code نوشته‌ی آقای رابرت سی مارتین این موضوع به تفصیل توضیح داده شده. و یه مرجع خوبی برای کدنویسی تمیز محسوب میشه.

از اونجایی که این موضوع از اهمیت نسبتا بالایی برخورداره،‌ ما سلسله مقالات آموزشی رو در این وبسایت منتشر کرده‌ایم. اما برای اینکه بتونید به محتوای این سلسله مقالات به صورت یکجا دسترسی داشته باشین، تصمیم گرفتیم، تا محتوای این مقالات رو در قالب یک کتابچه‌ی الکترونیکی رایگان تهیه کنیم و اون رو منتشر کنیم. برای اینکار می‌تونید از طریق لینک زیر به صورت مستقیم این کتابچه رو دانلود کنید.

دانلود کتابچه کدنویسی تمیز چیست

فهرست مطالب کتابچه

بخش صفرم - مقدمه

در این بخش با مفهوم کدنویسی تمیز آشنا میشیم و یه مقدمه‌ای درباره مطالب کتاب ارائه می‌کنیم.

بخش یکم - چیه و چرا؟

در این بخش کمی بیشتر با کدنویسی تمیز و به ویژه اهمیت اون در توسعه نرم‌افزار آشنا میشیم. و در ادامه به مزایای کدنویسی تمیز اشاره می‌کنیم و همچنین دو دلیل ناخوانا شدن کدها رو ذکر بیان می‌کنیم.

بخش دوم - نظریه اساسی خوانایی کد

محتوای این بخش اگرچه کم هستش اما در این بخش با طرز نگرش یه برنامه‌نویس و اصل اساسی در خوانایی کدها آشنا میشیم.

بخش سوم - نام‌گذاری

در بخش سوم، چند نکته برای انتخاب نام‌های مناسب در کدها رو ذکر می‌کنیم و به شما کمک می‌کنیم تا نام‌های خوانا و مناسبی رو برای اجزای برنامه‌تون انتخاب کنید.

بخش چهارم - زیبایی‌شناسی

در این بخش، به اهمیت زیبایی‌شناسی و ساختار بصری کدها می‌پردازیم. چگونگی چینش و ترتیب کدها یکی از مواردی هستش که بر ساختار بصری برنامه تاثیر گذاره.

بخش پنجم - کامنت‌گذاری

کامنت‌ها، یا توضیحات بخش‌هایی از برنامه هستند که برای رایانه غیر قابل اجرا هستند اما به به برنامه‌نویسان کمک می‌کنه که درک بهتری از کد داشته‌اند. در اینجا نیز اصولی رو برای نگارش کامنت‌ها ذکر می‌کنیم.

بخش ششم - ساده‌سازی جریان برنامه

و در نهایت در بخش آخر، به موضوع ساده‌سازی جریان برنامه می‌پردازیم، اینکه چه جوری دستورات کنترلی شرطی و حلقه‌هامون رو ساده‌تر کنیم و از پیچیدگی برنامه کم کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا